Tuesday, June 14, 2011

Plante care iti pot alunga rapid insectele din casa

Busuiocul alunga mustele

Mustele, pe langa zgomotul iritant pe care il fac, murdaresc si peretii locuintei. Pentru a le indeparta, pune buchetele de busuioc in dreptul ferestrelor. In acest mod, nici o musca nu-ti va mai intra in casa.

Menta, dusmanul furnicilor

Cum vine vara, ne trezim in casa cu furnici care misuna, cel mai adesea, langa usa de la balcon. Menta are puterea de a le alunga, deoarece aceste insecte nu suporta nici mirosul, nici gustul acestei plante. Pune cateva frunze de menta in zona unde se afla musuroiul. Poti folosi ulei de menta, pe care sa-l aplici pe la colturi.

Pelinul pune pe fuga fluturii de noapte

Atunci cand intra in casa, fluturii de noapte pot fi extrem de deranjanti. Frunzele de pelin te pot ajuta insa sa scapi de ei. Poti sa le arzi, iar fumul ii va alunga din incapere, sau poti sa agati cateva plante de lustra.

Ai dafin, n-ai gandaci de bucatarie

Gandacii de bucatarie se inmultesc foarte repede, iar daca nu iei masuri urgente, iti vor invada spatiul. Un remediu excelent impotriva acestora e dafinul. Presara foi de laur prin colturile bucatariei. Ar fi bine sa mai pui cateva si pe dulapuri. Gandacii nu suporta mirosul dafinului.

Frunzele de nuc tin tantarii la distanta

Tantarii sunt cele mai de temut insecte in anotimpul cald. Acesti mici “vampiri” ne pot transmite foarte multe boli periculoase. Frunzele de nuc ii pot tine insa la distanta. Poti sa dai foc catorva frunze, iar fumul ii va alunga. O alta modalitate ar fi sa presari aceste plante pe tocurile ferestrelor, pentru ca mirosul intepator de nuc ii va opri sa-ti intre in locuinta.

Moliilor nu le place levantica

Daca ai zarit vreo molie prin casa si ti-e teama ca iti va distruge imbracamintea, nu intra in panica. Tot ce ai de facut e sa pui in niste saculeti de panza cateva fire de levantica, apoi sa-i asezi printre haine. Astfel vei indeparta toate moliile, iar hainele tale preferate vor fi in singuranta. In plus, iata un alt aspect extrem de placut daca vei folosi levantica: sifonierul tau va mirosi ca un camp de flori de primavara.

No comments:

Post a Comment